Jacobus Recourt Makelaars bemiddelt van huur tot verhuur en aankoop tot verkoop voor de particuliere en professionele markt in bestaande en nieuwbouw projecten.

Wat makelaars allemaal voor u kunnen doen, weet u waarschijnlijk wel. Het gaat erom hoe ze het doen. Is er aandacht voor uw specifieke wensen? Krijgt u heldere adviezen? Wordt u vriendelijk en snel geholpen? Als die punten voor u tellen, zijn wij van Jacobus Recourt Makelaars de aangewezen partner. Als NVM-makelaar zijn we thuis op zowel de zakelijke als de particuliere woonmarkt.
Al ruim 75 jaar opereren wij in verschillende deelmarkten. Onze persoonlijke aandacht, expertise, vakkennis en het brede netwerk zijn kenmerkend voor ons bedrijf. Wij bemiddelen van huur en verhuur, koop en verkoop tot taxaties en beleggingen voor de particuliere en professionele markt. Ook zijn wij actief bij het “uitponden” van bestaande projecten en verkoop van nieuwe koopcomplexen in verschillende regio’s in en rond Den Haag.
De makelaars van Jacobus Recourt kennen de woningmarkt als geen ander en weten welk bod in overeenstemming is met de kwaliteit van het pand op de betreffende locatie. Verder zoeken we voor u uit hoe het zit met de bestemmingsplannen, bouwvoorschriften, erfpachtzaken en andere juridische aspecten. Als de koop rond is, zorgen we dat al het papierwerk correct wordt geregeld. We kunnen u eventueel in contact brengen met een van onze hypotheekadviseurs. Kortom, we zorgen dat alles perfect verloopt en u zorgeloos kunt verhuizen.

Wonen met Jacobus Recourt Makelaars betekent voor alle partijen gemak, zekerheid, plezier en comfort. Omdat onze makelaars het vanzelfsprekend vinden dat u deze voorwaarden eist, werken zij altijd in teamverband met collega’s met ieder zijn of haar eigen specialiteiten.

Onze makelaars beseffen dat wonen nooit op zichzelf staat en feilloos moeten passen binnen uw situatie. Heeft u vragen, dan zijn onze makelaars bereikbaar voor professioneel advies.
Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Aankoop

Een huis kopen is een ingrijpende gebeurtenis waar heel wat wikken en wegen aan vooraf gaat. Ook als u eenmaal eigenaar bent van een woning, is er altijd wat om over na te denken. Primair betekent een andere woning voor u natuurlijk streven naar plezierig en comfortabel wonen. Bovendien kiest u bij het kopen van een woning ook bewust voor een langlopende en aanzienlijke investering. Anders dan bij huren bent u nu, in tegenstelling tot gebruiker, eigenaar van de woning. Daarmee bent u zelf ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld onderhoud en eventuele reparaties aan de woning. Aan de andere kant kunt u profiteren van een mogelijke waardestijging van uw woning. Enfin, dat er heel wat bij komt kijken als u een huis wilt kopen, wilt u vast van ons aannemen.

Neem uw makelaar mee

Als u eenmaal besloten heeft om een woning te willen kopen, staat u aan de vooravond van een complex en veelomvattend proces. Wat moet het worden: een appartement of een eengezinswoning? Een rijtjeshuis, twee-onder-een-kapwoning of wellicht vrijstaand? Bestaande bouw of nieuwbouw? Hoe groot moet de woning zijn? Wat zijn de wensen ten aanzien van de ligging en omgeving? Natuurlijk hangt er ook veel af van het financiële plaatje: Hoever reikt het budget? Staat de vraagprijs in verhouding tot de locatie en staat van onderhoud van het pand? En wat worden straks de maandelijkse lasten?
Dit zijn talloze vragen waar u vermoedelijk graag eens vrijblijvend over wilt praten met een specialist, zonder dat u direct een rekening gepresenteerd krijgt. Met de specialisten van Jacobus Recourt Makelaars aan uw zijde bent u ervan verzekerd op al uw vragen een deskundig antwoord te krijgen, waarmee u de juiste beslissingen kunt nemen. Tijdens het hele traject van zoeken naar, tot aan het bieden op een geschikte woning kunt u gebruik maken van onze jarenlange ervaring en gedegen kennis van het actuele woningaanbod. Met oog voor detail letten wij op bestemmingsplannen, bouwvoorschriften, erfpachtbepalingen, VVE-reglementen en andere juridische en financiële aspecten. Bij onze verkoopbegeleiding zijn de NVM voorwaarden 2018 van toepassing.
Ook het onderhandelen over de prijs kunt u gerust aan ons overlaten, want voor onze specialisten staat úw belang immers voorop. Is de koop rond, dan maken wij het papierwerk efficiënt en correct voor u in orde. Kortom, het enige dat telt is dat u straks comfortabel in uw nieuwe huis woont.

Verkoop

Een huis verkopen staat zelden op zichzelf. Meestal betekent de verkoop van de ene woning het betrekken van een andere. U heeft dus een heleboel aan uw hoofd en alles grijpt in elkaar. Tenminste, als het allemaal volgens plan verloopt. Maar hoe ziet zo’n plan eruit? Hoe voorkom je dat je met dubbele lasten komt te zitten? Wat is nu eigenlijk een goede verkoopprijs? En hoe zit het met de notaris?
Deze en nog veel meer vragen komen bij u op als u aan verkopen denkt. In gedachten bent u waarschijnlijk al bij een nieuwe woning terwijl u ook energie moet stoppen in de financiering en het regelen van allerlei verzekeringen.
Jacobus Recourt Makelaars om uw woning snel en goed te verkopen:
  • Goed netwerk van potentiële kopers en de inzet van andere makelaars;
  • Professionele verkoopbrochures;
  • Additionele verkoopactiviteiten door inzet van doordachte en herkenbare advertenties;
  • Koppeling naar Funda, dé landelijke organisatie voor koop en verkoop van woningen;
  • Waardevolle tips en suggesties om de huidige woning te presenteren aan geïnteresseerden.
U hoeft zich dus helemaal niet druk te maken over al die lastige vragen. U laat de verkoop gewoon aan ons over, dan kunt u zich bezighouden met bijvoorbeeld de inrichting van uw nieuwe woning. Vanzelfsprekend stemmen wij de processen zo op elkaar af dat u geruisloos van de ene naar de andere woning kunt verhuizen, van oriëntatie tot het passeren van de akten bij de notaris.

Verkoopopdracht

Wanneer u ervoor kiest het verkoopproces van uw bestaande woning aan ons over te laten, kiest u in elk geval voor gemak en zekerheid. Allereerst maken wij met u vooraf duidelijke afspraken. U komt daarmee immers nooit voor verrassingen te staan en wij weten wat van ons verwacht wordt. Zodra u ons een verkoopopdracht geeft, gaan wij in volle vaart voor u aan de slag op basis van de overeengekomen afspraken, zoals het al dan niet plaatsen van advertenties in dagbladen en de eventuele marge in de verkoopprijs. Tijdrovende en soms ietwat nerveuze contacten met potentiële kopers en andere makelaars, rondleidingen en onderhandelingen? Laat u het gerust aan ons over en vanzelfsprekend houden wij u nauwgezet op de hoogte van de status en de vorderingen.

Huren

Jacobus Recourt Makelaars verhuurt woningen voor pensioenfondsen, corporaties, beleggers, institutionele fondsen en woningen van professionele eigenaren.

De voordelen van huren

Veel mensen kiezen bewust voor huren in plaats van kopen en dat is niet zo vreemd. Een huurwoning geeft immers maximale vrijheid en gemak tegen een gunstig tarief. Geen langlopende contracten, geen omkijken naar onderhoud en reparaties en niet de verantwoordelijkheden van een eigenaar.
U kunt ongestoord genieten van de lusten en hoeft zich geen zorgen te maken om de lasten. Kortom, huren is wel zo comfortabel!
Heeft u bij ons een huurwoning gezien en heeft u daar interesse in? Dan willen wij u eerst graag kennis laten maken met de algemene voorwaarden.
Jacobus Recourt Makelaars werkt voor professionele opdrachtgevers met elk hun eigen inkomensnorm. De meest gehanteerde norm is dat uw bruto maandinkomen minimaal gelijk dient te zijn aan 3 à 4 maal de huurprijs.

Bent u in loondienst? Dan dient u de navolgende gegevens aan te leveren:

Bovengenoemde documenten mogen NIET ouder zijn dan 3 maanden.
Bent u een zelfstandig ondernemer dan gelden er andere inkomensberekeningen. U dient als zelfstandige een volledige, door een accountant of administratiekantoor opgemaakte balans van de afgelopen 2 jaar te overhandigen alsmede een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel en aangifte inkomstenbelasting van de afgelopen 2 jaar. Tevens is het mogelijk dat er een extra waarborgsom vereist wordt.
Aanvullende inkomsten: Ontvangt u partneralimentatie en/of kind- alimentatie dan ontvangen wij graag een kopie van het convenant. Heeft u een eigen vermogen dat meegenomen dient te worden bij de inkomensnorm dan dient u een kopie bank afschrift te overhandigen.

Bent u gepensioneerd?

Eventuele betalingsverplichtingen (zoals alimentatie, persoonlijke leningen e.d.) worden op het inkomen in mindering gebracht.
Extra inkomen uit overwerk kan eventueel meegerekend worden indien dit een structureel onderdeel uitmaakt van het jaarinkomen.
Is er sprake van opbrengst uit verkoop van uw eigen woning, dan dient er een kopie van de jaaropgave van de hypotheek en een kopie van de koopovereenkomst bijgevoegd te worden.
Mocht u niet aan bovengenoemde eisen voldoen, dan proberen wij altijd te kijken naar andere oplossingen zodat wij u toch aan een passende woning kunnen helpen.

Overige voorwaarden

Valsheid in geschrifte: Indien een geïnteresseerde vervalste documenten aanlevert om in aanmerking te komen voor een huurwoning dan is Jacobus Recourt Makelaars genoodzaakt om aangifte te doen bij de politie wegens valsheid in geschrifte (Artikel 225 van het Strafrecht).
Afwijzing inschrijving: Wij behouden ons het recht om zonder nadere toelichting de aanvraag voor een huurwoning af te wijzen.
Scroll naar boven