Nieuwe Uitleg 28C, 's-Gravenhage
€ 2.450,- per maand
  • Status Beschikbaar
  • Huurprijs € 2.450,- per maand
  • Adres Nieuwe Uitleg 28C
  • Postcode 2514 BR
  • Plaats 's-Gravenhage
  • Woonoppervlakte 79 m2

Foto's

Omschrijving

Dit statige pand gelegen aan het Smidswater te Den Haag mag zich, tezamen met andere prominente gebouwen, een Rijksmonument noemen. Het complex bevat 7 appartementen, geclassificeerd in 3 verschillende typen: porão (souterrain), pequeno (klein) en grande (groot).

In 1705 startte op het voormalige eiland de bouw van patriciërshuizen, voornamelijk door vooraanstaande Portugees-Sefardische patriciërsfamilies. Op ieder perceel mocht slechts één huis gebouwd worden, welke aan strikte eisen diende te voldoen. Zo moest de gevel even breed worden als het perceel en diende de straat bestraat worden met met IJsselse klinkers, wat voor die tijd bijzonder was, aangezien de meeste straten geen bestrating kenden.

De Kleine Patriciër stamt uit de eerste helft van de 18e eeuw. In de entrée pronkt een dubbele Lodewijk XVI deur in pilasteromlijsting.
Het pand ligt aan het Smidswater, een stadsgracht gelegen in het oude centrum van Den Haag dat zijn naam dankt aan de stallen en hoefsmeden die er tot de vroege 20e eeuw woonden.
Dichtbij het pand is het Rijksmonument de Maliebrug te vinden, die de gracht zijn historische uitstraling geeft.

In de nabije omgeving bevinden zich een aantal van de aantrekkelijkste bezienswaardigheden van Den Haag, zoals Escher in Het Paleis aan de Lange Voorhout en het groen van het Koekamp.
Door de centrale ligging van het complex zijn op 5 minuten loopafstand openbaar vervoersverbindingen te vinden die direct in verbinding staan met NS station Den Haag Centraal.

Indeling
Algemeen entree met bellentableau en lift op eerste etage.
Ingang woning is op de eerste etage, welke toegang biedt tot de hal die leidt naar half open keuken en woonkamer.
Tevens biedt de hal toegang tot beide slaapkamers, het toilet, de badkamer en een kast. De keuken heeft een luxe uitstraling en is voorzien van moderne keukenapparatuur te weten, vaatwasser, combi-oven en inductie kookplaat.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte 75 m²;
– Vloerverwarming;
– Airconditioning in elke kamer;
– Verwarming d.m.v. warmtepomp;
– Voorschot nutsvoorzieningen € 230,-;
– Bijdrage internet € 25,-;
– Servicekosten € 125,-;
– Waarborgsom 2 maanden huur;
– Exit-fee bij vertrek woning € 250,-;
– Geen huisvestingsvergunning nodig.

Scroll naar boven